Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Årets SM-finaler avgörs på Hejla Arena

Featured Image

Den 28 maj avgörs årets individuella SM-final i speedway. Nu står det klart att tävlingen,
tillsammans med USM-finalen för 250 cc, körs på Hejla Arena i Västervik.

I fjol tog Fredrik Lindgren sitt tredje individuella SM-guld före Jacob Thorssell och Timo Lahti i en rafflande final. Snart är det återigen dags för landets 16 bästa förare att göra upp om den åtråvärda guldmedaljen – den här gången i Västervik.
Mikael Karlsson, sportansvarig på Svemo Track Racing, lyfter de tidigare lyckade arrangemangen på Hejla Arena som en nyckel till årets värdskap.
– Vi är mycket glada att tilldela Westerviks MSK individuella SM-finalen och USM-finalen för
250cc 2024. Klubben har genom åren visat att man är en proffsig arrangör av både nationella och internationella stortävlingar och vi ser fram emot ännu ett mycket bra arrangemang, säger Mikael Karlsson.
Morgan Andersson, sportchef i Västervik Speedway, ser givetvis fram emot värdskapet.
– Vi är mycket hedrade över att ha blivit tilldelade dessa två finaler av Svemo. Det här går helt i vår linje vad gäller att arrangera någon tävling per år utöver ligamatcherna för att bjuda vår trogna publik och sponsorer på något extra, säger Morgan Andersson och fortsätter:
– Vi ska försöka att höja statusen på den individuella SM-finalen så vi får tillbaka publikfesterna
som var förr, och vi har redan nu några ideér på hur vi ska gå tillväga. Så sent som i somras
arrangerade vi VM-semifinalerna för 250 cc. Det blev en underbar racing att beskåda, så jag är
övertygad om att även USM-finalen kommer bli en sevärd tävling då längden och formen på banan passar utmärkt för denna klass. Så vi ser verkligen fram emot att få arrangera bägge dessa finaler.
Som nämnts ovan så körs den individuella finalen 28 maj 19:00 på Hejla Arena. Exakt datum för USM-finalen är ännu inte spikat, men kommer att kommuniceras så snart ett beslut är taget.

Dela nyheten: