Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Anton Karlsson förlänger med Västervik Speedway

Featured Image

Den egenfostrade talangen Anton Karlsson har varit en viktig del av Västervik Speedway ända sedan återkomsten till högstaligan. Nu står det klart att 24-åringen förlänger sitt avtal med klubben över 2025. 

-Vi är självklart mycket glada över att ha kommit överens med Anton inför nästa säsong. Den här säsongen har stundtals varit tuff för Anton, men vi vet att när alla bitar faller på plats har han potentialen att prestera på en riktigt hög nivå. Teamet har redan kommit långt i planeringen för att åtgärda de problem som dök upp under säsongen. Med Anton i truppen får vi den konkurrens vi strävat efter även på de platserna i laguppställningen. Hans snitt passar perfekt in i samtliga uppställningar, vilket är en stor fördel med tanke på att vi efter årets säsong har ganska små marginaler att jobba med vad gäller taksnittet. Jag är övertygad om att vi kommer att få se en laddad Anton som är redo att vara med i jakten på guldet 2025, säger Västervik Speedways sportchef Morgan Andersson.

Anton Karlsson har under de senaste åren vuxit fram till en av landets största talanger. Under 2023 var han en viktig kugge i det Västerviks-lag som bärgade ett SM-silver – och samma säsong blev det både GP-debut och ett EM-brons med Sveriges U23-landslag.  2024 blev dock ett något tuffare år för Karlsson, som nu ser fram emot att komma tillbaka starkare.

– Jag är glad att få möjligheten att åka på Hejla Arena inför Sveriges bästa publik. Vi är revanschsugna efter bronsmedaljen i år. Med det här starka laget finns alla möjligheter till ett bättre resultat nästa år, men det är på banan det avgörs. Förra året blev lite upp och ner för mig och jag hoppas det blir värdefulla erfarenheter att ta med sig framåt. Tack vare mina fantastiska sponsorer kommer jag kunna göra några förändringar i både teamet och mitt upplägg, vilket förhoppningsvis hjälper mig att fortsätta utvecklas. Vi ses på Hejla Arena 2025, säger Anton Karlsson.

Ingångssnittet till Bauhausligan 2025 blir 0,652

Truppbygget 2025

Robert Lambert – 2,368

Mads Hansen – 1,813

Fredrik Lindgren – 1,677

Jacob Thorssell – 1,586

Bartosz Smektala – 1,544

Matias Nielsen – 1,514

Noel Wahlquist – 0,750

Anton Karlsson –  0,652

Dela nyheten: