Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Andra nyförvärvet klart – Luke Becker ansluter till Västervik Speedway

Featured Image

Efter värvningen av Robert Lambert står det nu klart vem som blir Västerviks andra nyförvärv till 2024. Det handlar om den talangfulle amerikanen Luke Becker.

24-åringen, med Greg Hancock som mentor, körde under den gångna säsongen åtta matcher i Bauhausligan med ett snitt på 1.539 inklusive bonus.
– Jag ser verkligen fram emot att vara en del av Västervik 2024. Det är en bana som jag alltid trivts på och det ska bli riktigt roligt att få ha den som hemmaarena nästa säsong, säger Luke Becker och fortsätter:
– Jag har bara hört positivt om klubben och förhoppningsvis kan jag utvecklas som förare genom att få vara en del av ett så bra lag. Jag vet att Västervik i år föll knappt i kampen om SM-guldet. Jag kommer göra mitt yttersta för att ta klubben till toppen nästa år. Vi ses i maj!
Efter en skadefylld säsongsinledning kom amerikanen tillbaka starkt under andra halvan – och var bland annat med och körde upp Zielona Gora i Ekstraliga. Västerviks sportchef Morgan Andersson tror och hoppas att Becker kan ta ytterligare steg i Västervik Speedway.
– Det känns mycket bra att ha kommit överens med Luke då vi under en längre tid varit medvetna om att vi måste möblera om lite i truppen efter segern i grundserien som innebar att vi körde upp våra snitt. Vi har följt Lukes utveckling under säsongen som tyvärr började med en skada, men han kom tillbaka starkt både i Polen och i England. Luke har en härlig inställning till sporten och omger sig med ett bra team som även innefattar Greg Hancock, så jag är övertygad om att han kommer väl förbered till 2024. Det ska bli mycket intressant att se om vi kan få Luke att ta ytterligare ett steg i karriären vilket jag både tror och hoppas på, säger Morgan Andersson.

Truppen 2024

Robert Lambert – 2.063

Bartosz Smektala – 1.627

Mads Hansen – 1.542

Luke Becker – 1.333

Anton Karlsson – 0.500

Foto: Emil Särnehed/SarnehedPhoto

Dela nyheten: