Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Matias Nielsen ansluter till Västervik Speedway – ”Ser fram emot att träffa alla supportrar”

Featured Image

Matias Nielsen är en av Danmarks största talanger. Nu står det klart att 24-åringen blir Västerviks fjärde nyförvärv till säsongen 2024.

  • Jag är väldigt glad över att få tillhöra Västervik nästa säsong. Jag ser fram emot att träffa alla supportrar och människor i klubben. Förhoppningsvis kan jag och mitt team bidra med många poäng och segrar för Västervik. Vi ses nästa säsong, säger Matias Nielsen.
    24-åringen, med meriter från danska juniorlandslaget, körde under den gångna säsongen sex
    matcher i Bauhausligan med ett snitt på 1.333 inklusive bonus. I polska andraligan stod Nielsen för en stabil säsong med ett snitt på 1.721 för Ostrow.
    Den danske talangen blir således Västerviks åttonde och siste förare med snitt över 0.500. Enligt sportchef Morgan Andersson har fokus legat på att hitta en förare med stor utvecklingspotential.
  • Vad gäller den sista platsen har vi sökt efter en förare som både är utvecklingsbar och snittmässigt passar in i samtliga laguppställningar. Därför är vi mycket nöjda över att Matias kommer representera Västervik Speedway 2024. Han är en kämpe av rang som aldrig viker ner sig och med det oftast bjuder på härlig underhållning. I år gjorde han sin första säsong i Bauhausligan och fick känna på några svenska banor, vilket han kommer ha stor nytta av nästa säsong.
    Nielsen ingångssnitt till Bauhausligan 2024 blir 1.250.

Truppen 2024

Max Fricke – 2.265

Robert Lambert – 2.063

Tai Woffinden – 2.000

Bartosz Smektala – 1.627

Mads Hansen – 1.542

Jacob Thorssell – 1.463

Luke Becker – 1.333

Matias Nielsen – 1.250

Anton Karlsson – 0.500

Fotograf: Szilva Szabó

Dela nyheten: